Herman Teerhöfer heeft een multimedia-presentatie van zijn indrukwekkende interviewproject ontwikkeld.

In de afgelopen 5 jaar heeft hij 65 overlevenden van Auschwitz (in de leeftijd van 81 tot 97 jaar) geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Israël. In de presentatie vertelt hij over de interviews en gaat hij in op de vraag waaruit mensen kracht putten in dergelijke extreme omstandigheden.

Aan de hand van korte fragmenten uit de interviews licht hij toe hoe zij zich staande hebben gehouden in Auschwitz en andere kampen, zoals kamp Westerbork en Kamp Vught, levend tussen hoop en vrees. 

In de interviews staan de volgende thema’s en vragen centraal: Hoe hebben mensen kunnen overleven en waar hebben overlevenden kracht uit geput? Hoe hebben zij steun gehad aan hun geloof? Hoe hebben zij ondanks vele verlieservaringen en trauma’s zin gegeven aan hun leven na de oorlog? 

De unieke getuigenissen zijn voorbeelden van levenskracht en vormen een appèl tegen discriminatie en voor meer tolerantie. De mensen hebben in hun getuigenissen een boodschap van vrede en verdraagzaamheid voor ons.

Op een laagdrempelige, levendige en gepassioneerde manier vertelt Herman Teerhöfer over zijn bijzondere ontmoetingen waarin velen voor het eerst hun verhaal deden. De videofragmenten geven een boeiend inzicht in de belevingswereld van deze mensen. Hierdoor ontstaat een boeiende middag of  avond voor groepen mensen.

Voor meer inlichtingen of voor het boeken van een lezing of presentatie met audio-visuele interviewfragmenten, kunt u contact opnemen via het contactformulier.

dsc08601
Chil Elberg in Brussel
dsc01971
Beppie Ottenbros-Bosboom met Herman Teerhöfer in Haarlem
DSC07017klein
Max Hamburger in Visé
DSC08102klein
Bep Caneel-Boektje in Amersfoort