Onze documentaire “Auschwitz, ons verhaal” gaat draaien in de bioscoop.

28 april om 20.00 uur gaat de documentaire: “Auschwitz, ons verhaal” in première in cinema Cinecitta in Tilburg. De film wordt daarna van 29 april t/m 8 mei vertoond, telkens om 13.00 en 18.00 uur. Klik hier voor de details en kaartjes.

Op maandag 2 mei 2022 om 19:15 draait de film in Chassé Theater in Breda: klik hier voor de details en kaartjes.

De documentaire is door een professional van de Vlaamse Omroep VRT gemaakt van de interviews met 6 Auschwitz overlevenden, die Herman de afgelopen twaalf jaar heeft opgenomen. Het is een aangrijpend verhaal afgewisseld met historische beelden. Vrede is een breekbaar begrip.

Meer informatie over de documentaire is hier te vinden. Klik hier voor de trailer.

Herman heeft in 12 jaar tijd 200 oorlogsverhalen opgenomen. Daarvan zijn er 160 joodse mensen die de Holocaust hebben overleefd, o.a. auschwitzoverlevenden. Een aantal interviews zijn al uitgewerkt en zijn te lezen en te bekijken op de website van onze Smolinski Foundation