Op 12 november vindt in Brussel de voorpremière plaats van onze gloednieuwe documentaire:

Auschwitz. Ons verhaal.
Klik hier om de trailer te bekijken!

De documentaire is volledig samengesteld uit de interviews van Herman Teerhöfer, aangevuld met historisch foto- en videomateriaal. Deze productie is mogelijk gemaakt dankzij een unieke samenwerking met Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis, de organisatie die in België vele activiteiten organiseert rondom herinnering en educatie.

Het is moeilijk te bevatten wat er in de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd. Voor scholieren geldt dit nog sterker, omdat zij vaak niemand meer kennen die de Tweede Wereldoorlog nog heeft meegemaakt. De documentaire “Auschwitz. Ons verhaal.” laat de overlevende gevangenen hun persoonlijke verhaal vertellen alsof ze recht tegenover je zitten.

De documentaire is heel geschikt om in de klas te vertonen aan scholieren (eind lagere school of middelbare school). Daarom is de documentaire voorzien van een informatiepakket met achtergrondinformatie, zodat het geheel een compleet lespakket vormt.

De voorpremière vindt plaats in het kader van het evenement Remember75+. Meer informatie en het programma vindt u op de site van Stichting Auschwitz.

Interviewer: Herman Teerhöfer
Producent: Frédéric Crahay (Stichting Auschwitz – vzw Auschwitz in Gedachtenis)
Scenario en regie: Joris Vermost (vof De Zeemier)