Auschwitz, ons verhaal.

Aan het woord zijn zes mensen die één ding gemeen hebben; zij werden als jood naar Auschwitz gedeporteerd en vertellen het na. Het is hun persoonlijke oorlogsgeschiedenis en zo wordt het verhaal van transport tot bevrijding duidelijk. De Duitsers behandelden hen als vee en die ontmenselijking weten zij heel persoonlijk over te brengen, elke persoon reageert er immers anders op.

Door de documentaire van 39 minuten met de lesbrief in te zetten, ben je als docent in staat om de abstractie van de begrippen holocaust, ontmenselijking, Auschwitz en vernietigingskamp duidelijker te maken. Je kunt de documentaire in de klas vertonen aan scholieren [van groep 8 t/m eindexamenkandidaten]. Het lespakket bestaat naast de documentaire uit een informatiepakket met achtergrondinformatie en lesopdrachten. Je streamt de documentaire en print zelf de benodigde opdrachten. Het advies is een blokuur [90 tot 100 min.] te gebruiken.

Het complete lespakket komt vanaf 1 april 2022 kosteloos beschikbaar op http://www.smolinski.nl/