Eind maart heeft Smolinski Foundation een subsidie ontvangen van het Mondriaanfonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. De subsidie maakt het mogelijk om een aantal interviews technisch te verbeteren. Op die manier worden de fragmenten productierijp gemaakt en klaar om te verwerken in interactieve presentaties en verhalen.

Direct nadat we de subsidie ontvingen, begon de crisis met het coronavirus, de lockdown… Maar wij hebben in deze periode niet stilgezeten. Het werk loopt momenteel volgens schema, in samenwerking met o.a. Rein Roosendaal van ‘Info Systems – Software Solutions’ en Frank Ikink, geluidstechnicus.

Het werk dat zij leveren stelt ons straks in staat gastlessen en interactief lesmateriaal te voorzien van kwalitatief hoogstaande videobeelden.

We hopen dan ook dat we later dit jaar op de website de eerste resultaten kunnen laten zien!